söndag 19 februari 2012

Guldkant på tillvaron

Guldkant och silverkant


Att sätta guldkant på tillvaron och att leta upp guldkornen i vardagen, är ett motto jag försöker leva efter, sedan ett par år tillbaka. 
Inte alltid så lätt, så klart, men bara genom att försöka finns det möjlighet att lyckas.Idag var det dock väldigt enkelt. Jag har länge velat besöka butiken Enkla Ting, som ligger en bit utanför Landskrona. 
I fredagskväll deklarerade jag tydligt för min man att detta skulle ske, som idag söndag. Han och barnen älskar jag att ha med mig och de ingick i mina planer så även denna gång. Men min underbare make föreslog att de istället kunde hitta på något annat på söndag, så att jag i lugn och ro kunde göra det jag planerat för.


Jag har tidigare nämnt att jag går en inredningsutbildning och vårens projekt är att planera för, inreda, rita och skissa upp för en butik/café. Vi kommer ha slutexamen i maj. 

När vi fick vårt projekt tilldelat för ett par veckor sedan visste jag direkt vad jag ville göra. En butik som säljer inredningsartiklar, blommor mm och ett café i anslutning. Och idén fick jag just av att jag besökt bloggen Enkla Ting.

Idag gav jag mig alltså iväg för att hämta inspiration till mitt projekt. 

Och tro mig det fick jag! 

Vackert!!


Underbart!!

Härligt!!Åh!

Jag gick runt i butiken och njöt i stora drag. Små och stora ting hängdes på min arm, se nedan, under tiden som jag samlade mod att fråga om det var ok att fotografera i butiken. 

Tillslut gick jag helt sonika fram och frågade Kajsa, som äger butiken. Jag förklarade min tanke (jag glömde dock helt att presentera mig, tokigt!) och det gick hur bra som helst att fotografera. 
Tack Kajsa! Vi har gått igenom på utbildningen vilka saker man bör ha tänkt igenom och ha med sig under en inspirationsrunda. Och kameran är ju givetvis en av sakerna. Finemang!! Den hade jag med mig. Något jag däremot kommer att delge mina fina inredningskollegor på torsdag är följande: kolla igenom utrustningen ni har med er!! 


Mitt när jag stod där i världens underbaraste miljö blinkade batterilampan ilsket mot mig. Slut på batteri!! 
Jag som tömde kameran på alla bilder igår, glömde kolla batteristatus.             Typan!! 
Men vad ger detta, förutom lärdom, jo ett åter besök till butiken Enkla TingButiken är så fantastiskt underbar. Kajsa, så söt, mjuk, tillmötesgående och hjälpsam. Miljön runt omkring lika så och cafét. Det kommer vi att besöka nästa gång det är öppet, med barn och make. Ja, jag tror att jag kommer att samla på mig en skara av vänner, moder, svärmor, svägerskor och alla ska vi dit. 

Till butiken Enkla Ting. 

Detta är en skatt alldeles för fin för att hålla för mig själv.


Så fint inslaget!
Sakerna jag fick med mig hem, trots uppsatt köpstopp för mig själv, satt av mig själv, är som följer...
Duvblågrå

Denna underbara tunika, duvblågrå, precis som jag vill ha det. Den fick följa med hem efter en stunds snabb och till min fördel överslags räkning i provrummet. Om jag köper denna tunika, behöver jag alls inga fler kläder. Faktiskt!! Jag hör hur maken skrattar åt detta resonemang. Inte första, och med all säkerhet inte sista, gången han hör detta.
Jag kan bo, leva och andas i denna. Den passar till allt: jeans, vit sommarkjol, stövlar och ballerina, ja allt!
 Eller hur?

Spelar ingen roll nu! Nu är den är min.Jag älskar silver och det står högre i kurs hos mig än vad guld gör. Mitt motto att sätta guldkant på tillvaron borde kanske därför ändras till silverkant och silver korn. 


Som på denna fina skål med silverkant runt. 
Enkelt, vackert och helt underbart.Doftljus, ger ju allmänt en härlig känsla!Ja, för att sammanfatta min underbara dag: 

Idag har jag satt silverkant på min tillvaro genom att göra slag i saken och besöka finaste butiken Enkla Ting och ett av dagens silverkorn måste vara mötet med sötaste Kajsa. 
Tack!Att barnen och maken har haft en härlig dag tillsammans förgyller ju också, såklart!

Nu väntar dansstopp, hallonsmoothie och söndagsmys.

kram på er

                                                                                                             /Jenny4 kommentarer:

 1. Du har så rätt och är så himla duktig på guldsilverkanter och korn! Jag hänger förfärligt gärna med dit! Och vilken fantastisk tunika som i mina ögon såg ut som en klänning. Jättesnygg. Och jätteJenny.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig butik! Önskar att jag bodde i Skåne, så mycket fint ni har där. :) Tack för din hälsning på min blogg, jag blev jätteglad! Nu har jag hittat till din mysiga blogg också och det var ju bra! Ha en fin kväll!
  Kram Madeleine

  SvaraRadera
 3. Hej! Tack för kommentaren inne hos mig! Jag är jättenöjd med min header som jag fick av min dotter. Hon ritade den på en ritplatta som hon ahr kopplad till datorn. Fin blogg du har. Jag önskar att jag oxå bodde inärheten av Enkla ting, den verkar hur fin som helst. Brukar följa hennes blogg.
  //Linda

  SvaraRadera
 4. ÅH Enkla Ting! :-) Skulle kunna bo där, hihi! Fin blogg du har, kram

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Jag blir väldigt glad!
Ha en fortsatt bra dag!

Kramar
Jenny

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...