måndag 12 mars 2012

Fotografera

Det här med att fotografera, så svårt och såå roligt!


För flera år sedan, ja säkert 15 år sedan, huj... gick jag och min bästa väninna en fotokurs. Vi var helt noviser på detta och jag vet inte om jag blev så mycket bättre, men roligt var det!


Idag finns det så mycket nya möjligheter, med alla redigeringsprogram som finns. 


Just nu använder jag mig av Picasa och PhotoScape. Och funktionerna jag använder mig av är kontrastförbättring, ljus och djup. 
Jag vill, åh...jag vill lära mig så mycket mer. Och det fort! Jag älskar att fotografera och redigera bilderna sedan. Det tar oändligt mycket tid, bara.


Nu är jag ute efter tips. Era tips! Vad använder ni för utrustning, program och funktioner? Vad tycker ni är viktigt att tänka på när ni fotograferar?


Igår var jag ute i det fina vädret och fotograferade lite av min mammas alster inför utställningen som hon ska ha. Jag passade då på att fotografera lite andra saker också, bara för att öva!
Här följer några av de bilder jag tog!
Mammas äpple

Mammas ljusstake

Jag drunknar ofta i dessa ögon!
Jag vill lära mig så mycket mer och jag vill gärna ha kritik! Så var inte rädda att skriva vad ni tycker! Och har ni tips tveka inte att skriva ner dessa också!
                                           Stort tack!


                          Ha en underbar måndag!


                                                                                         /Jenny


8 kommentarer:

 1. Jag tycker du är jätteduktig och tycker dina bilder är superfina! Själv använder jag också Photo Scape en hel del men även Windows Photo Gallery faktiskt!

  SvaraRadera
 2. När det gäller utrustning fotar jag med kameror ur canon eos digitala serie. Jag tycker det viktigaste är ett bra objektiv. Många satsar stora pengar på huset men snålar på objektiv, helt fel tänkt.

  SvaraRadera
 3. Hej
  visst är det så roligt att fota själv går min fotning av bara farten eftersom tid inte riktigt finns med två små barn, men skulle absolut vilja lära mig mer....
  Jag använder mig av photoshop men kan bara skrapa på ytan men vill lära mig mer....
  fin måndag till dig
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 4. Hej, vad glad jag blev för din kommentar! Och va kul med en sprojtans ny blogg att läsa! Jag måste tyvärr erkänna att jag inte har ett endaste litet tips när det kommer till foto och redigering. Näpp, absolut inga. Förutom att du ska passa dig för att låta dregliga bebisar slicka på linsen för då blir bilderna suddiga. Hoppas andra har mer att dela med sig av.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att dina bilder är jättefina. Om du vill ha ännu mer kött på benen så kan jag tipsa om två högskolekurser som jag går just nu - Digital bildbehandling och Visull kommunikation. Distanskurser som ges av högskolan i Jönköping. Riktigt, riktigt bra kurser. Då får du dessutom köpa Photoshop till kraftigt rabatterat pris. Inte dumt alls! :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 6. Tack för alla tips! Objektiv ska jag kolla upp och kurser. Och jag ska öva och öva! Windows photo gallery verkar spännande!
  Tack igen för att ni tog er tid!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jeg syns også dine bilder er fantastiske!! Jeg vil også lære mer om å ta bilder, om å redigere og ikke minst om å lage en god bilde oppstilling.. Jeg syns man får mye inspirasjon på blogger og på nettet, men er nok smart å ta et kurs i de grunnleggende prinsippene. Mitt beste tips er dagslys uten bliks. Da syns jeg det er lettest å få flotte bilder. Ha en fantastisk uke. Stor klem

  SvaraRadera
 8. Fina bilder du tagit. Kul att få hjälpa sin mor och dessutom få gratis träning. Träning ger färdighet, det tror jag mycket på.
  Studiefrämjandet har osså kurser på lite olika platser i landet och de är inte så långa. Har själv inte gått fotokurser där men vet andra som gjort det och varit mycket nöjda. De har tom avslutat med fotoutställning, de du!

  Photoscape tycker jag är super och det är vad jag förstått ytan av photoshop, de enklaste kommandona. Men fullt tillräkligt!

  Lycka till!

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Jag blir väldigt glad!
Ha en fortsatt bra dag!

Kramar
Jenny

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...