onsdag 18 april 2012

Längtan efter en egen oas

Ja, som ni vet har vi en pool med ett stort tillhörande trädäck (deck). Härligt kan tyckas, men jag saknar växtligheten, det gröna och lummiga. Det mysiga helt enkelt! 
Kanske ska tillägga att jag var den enda i familjen som lade in mitt veto i poolfrågan. Mannen drog då sitt Det är mitt livs dröm-kort och jag fick ge vika!

Vi har en liten gäsmatta, där vi kan leka pjätt och spela fotboll, och vi har även buskar och träd. 
Men jag är ute efter att mjuka upp det allt för fyrkantiga intrycket vi har nu. 
Vi har finfina bambusar i stora ZETA-lika, svarta, kubiska krukor, som står intill mat och sittplatser, och det mjukar upp en hel del.
Men jag vill ju som sagt ha min egen lilla plätt med singel och hammock!

För något år sedan köpte vi  världens finaste robinia träd, två stycken. Min tanke var att med dessa göra rum i trädgården. Placera dem lite snyggt på snedden, och komplettera med lägre växtlighet. 
Början till en lummigare känsla. 
Tror ni inte maken satte ner dem i jorden, med stor symmetri och precision, i ett exakt förhållande till poolkant, ytterkant och övrig gräsmatta. Jag hade kunnat gräva ner dem själv, kan tyckas, men maken ville vara hjälpsam och effektiv.
Jag förstod dock efter ett par dagar, syftet med den placeringen: fotbollsmål, ja vad gör man med fotbollstokar i familjen?
 Älskar dem och åker och köper fler bambusar!! 

Bild: sköna hem
Nu ligger den här tiden med trädgårdsdrömmar, trädgårdsfix och utomhusliv framför oss. 
En härlig tid!

Vi har mycket myrgröna. lavendel, kaprifol, klätterhortensia, syren, klematis, buxbom, lager, höstanemon, julros och arkitektens tröst bokharabinda i vår trädgård.
Vad har ni i er trädgård/balkong/koloni!
Vilka favoriter!

Jag önskar er en finfin onsdag!

                                                                                            /Jenny

9 kommentarer:

 1. Ja det där med trädgård tycker jag är vääldigt svårt. Men det låter som du är en bra bit på vägen.Ska bli spännande att se vad du kommer fram till för att få din lummiga plätt:)

  SvaraRadera
 2. Det brukar variera från år till år - det enda som är beständigt är tomater, löjtnantshjärtan och rosor. :-)

  SvaraRadera
 3. Det är något visst med män och gräsmattor *ler*. I min trädgård är det Carmensita rönnar och buxbom som är grunden sen håller jag på att leta lite nya växter i mörklila och vitt. Du får ha en fortsatt fin dag.

  Kramen

  SvaraRadera
 4. Hej Jenny!

  Vad vi har i vår trädgård? hm...extremt lite! Jag är ingen trädgårdsmänniska alls:( Men egentligen skulle jag vilja ha allt det där du skrev om. och särskilt poolen!;) Men vi har sån liten trädgård att vi knappt får plats med nånting alls.

  Lycka till med din egna plats!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Låter fint! Mysigt med pool! :)vi har ingen trädgård, liten uteplats på framsidan och terras bakom huset. Har lite planterat i krukor bara, har tyvärr inte så gröna fingrar.. Men ska nog försöka få ordning på en liten örtagård. :)

  Kram Tess

  SvaraRadera
 6. Härligt när trädgården börjar grönska, jag älskar lavendel! Kram

  SvaraRadera
 7. Härligt med trädgårdsfix, känner mig riktigt laddad och vill inhandla massor. Vilken härlig blogg du har. Min kudde minns jag inte var jag köpt men de kan ha varit på Mio eller liknande. Köpte den för ca 7 år sedan och den är lika fin fortfarande. Slänger den i tvättmaskinen och torktumlaren när den faller ihop. Praktiskt litet husdjur som klarar sig själv när vi reser bort.
  Kram Lisa

  SvaraRadera
 8. Jag har ju också pool och har örter, lavendel, vinstockar och hortensia runt på en sida. Jag måste ha sådant som sköter sig självt, för kommer jag nära dör det bara..

  Dejlig kram från Kph /Tina

  SvaraRadera
 9. *skratt* fotbollsmål. Jag så hade det kunnat gå här också. :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Jag blir väldigt glad!
Ha en fortsatt bra dag!

Kramar
Jenny

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...