måndag 13 februari 2012

Lilla Åland

Vilka underbara bilder på en av mina favoritstolar; Lilla Åland.

Bild: Stolab
Vi har länge haft ett Norden-bord ifrån IKEA hemma hos oss. Stort och bra för oss som är fem i familjen och ibland några fler, med kompisar.
Jag har precis avslutat mitt projekt: måla bordet vitt. Jag älskar att måla och har målat alla våra fönster, vår trappa och alla våra innerdörrar i vårt hus. Vilken färg? Vitt, vitt, vitt! Ja, jag vet ... men det blir så fräscht!

Men detta bord höll på att knäcka mig! Slutresultatet var väldigt fint (Jag har målat med Beckers vita, vattenbaserade oljefärg). Men vi upptäckte snart att bordsytan var väldigt känslig, det blev lätt repor. Jag valde därför att lacka bordet, något jag aldrig har gjort tidigare. Det krävs nog viss vana för att det ska bli riktigt bra. Jag lackade en gång och fick sedan slipa mycket för att få fin yta igen. Nästa lager la jag betydligt tjockare, och det blev riktigt bra, men inte helt perfekt. Jag har nu vant mig vid bordet och det lyser fint, vitt i vårt kök. Men stolarna som vi har till (IKEAs stolar ur Stockholmsserien) hade jag också tänkt måla, men nu vet jag inte riktigt. Musten gick ur mig!

Därför får Lilla Åland gärna flytta hem till oss på elvan. De hade passat perfekt till Norden. Vita eller svarta, båda funkar!

                                                                                                                                                 /Jenny

                                                                                                                                                    

2 kommentarer:

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Jag blir väldigt glad!
Ha en fortsatt bra dag!

Kramar
Jenny

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...